Донација ватрогасних возила Сектору за ванредне ситуације МУП-а

Ватрогасци из Јужног Велса донирали су Сектору за ванредне ситуације српског МУП-а три ватрогасна возила, која ће бити распоређена у ватрогасно-спасилачким јединицама у Новом Пазару, Бујановцу и Димитровграду.

Примопредаји возила jе присуствовао потпредседник владе и министар унутрашсњих послова Небојша Стефановић, који је истакао да су нова три камиона само део од 26 возила, које је претходних година донирала та организација и на томе захвалио људима из Јужног Велса.

Истакао је да ће МУП покушати да "пошаље у пензију" најстарије камионе који су у ватрогасно-спасилачким јединицама више од 30 година, захваљујући донираним возилима и уз навалне камионе и опрему које је већ набавило и које планира да купи ове и наредне године.

Према његовим речима, ова донација је симбол вишегодишњег пријатељства, а МУП и српски ватрогасци осећају искрену захвалност према организацији "Блазинг то Сербиа", која се, каже, труди да помогне у опремању јединица које спасавају животе у Србији.

"Ова возила, за разлику од стандардних која имају обично три лестве, имају чак 11 лестви, које достижу висину од 14 метара. Реч је о возилима изузетне техничке опремљености која ће у наредним годинама служити нашим ватрогасцима за спасавање живота", рекао је Стефановић, а наведено је у саопштењу МУП-а.

Оснивач организације "Блазинг то Сербиа" и командир станице у Кафилију Стив Логан истакао је да је током десетогодишње сарадње остварена јака веза између ватрогасаца Србије и Велса и створена нераскидива пријатељства.

Логан је указао да је та организација, од оснивања до данас донирала 26 ватрогасних возила и већу количину ватрогасне опреме и додао да је та сарадња пример како обични људи могу остварити изузетне односе.

Амбасадор Велике Британије Денис Киф навео је да је донација симбоарадња пример како обични људи могу остварити изузетне односе.л дугогодишње сарадње и пријатељства измедју Србије и Велса, посебно у области безбедности.

"Веома сам задовољан да после 10 година организација 'Блазинг то Сербиа', има још једну прилику да допринесе сарадњи. Захваљујем се министру Стефановићу и МУП-у на успешној сарадњи у многим областима", рекао је Киф.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи