Нови јавни бележници положили заклетву

Пред министарком правде Нелом Кубуровић заклетву положио 31 новоименовани јавни бележник, чијим ће ступањем на дужност, укупно у Србији радити 199 јавних бележника, саопштено је из Министарства правде.

Министарка Нела Кубуровић је честитала кандидатима, који су изабрани за подручја појединих судова у којима до сада није било јавних бележника и изразила очекивање да ће конкурсом, који ће бити расписан до краја године, Србија коначно добити јавне бележнике на свим подручјима основних судова.

Министарска правде је, како се додаје у саопштењу, изразила наду да ће новоименовани јавни бележници до краја године формирати своје канцеларије и почети са радом, напомињући да им Министарство правде стоји на располагању за све недоумице које буду имали у раду.

Министарка правде је 26. септембра 2018. године, по спроведеном јавном конкурсу, у циљу постизања потпуне и једнаке заступљености јавнобележничких места, именовала 31 јавног бележника за подручја 26 основних судова.

У Србији има 168 јавних бележника, док ће након отпочињања обављања делатности новоименованих јавних бележника, ту делатност обављати укупно 199 јавних бележника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи