"Феноменална реакција друштва и полиције у случају девојчице из Сенте"

Оснивач Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић каже за РТС да је реакција полиције у случају нестанка девојчице из Сенте била одлична, управо онаква какву је замишљао када је Фондација покренула иницијативу за измену Закона о полицији.

Игор Јурић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је захвалан МУП-у на проналаску девојчице из Сенте. 

"Када смо покренули иницијативу за измену Закона о полицији, ткз. Тијанин закон, овако сам то замишљао - да полиција изађе оног момента када се пријави нестанак. Била је то једна феноменална реакција друштва и полиције и надам се да ће се тај тренд наставити", каже Јурић.

Додаје да се на годишњем нивоу Фондацији пријави нестанак 1.300 до 1.500 деце. 

"Највећи број деце се пронађе, нама се јављају родитељи који траже своју децу и ми морамо да им помогнемо и са социјалне стране. О породицама жртава, рекао бих, не бринемо довољно добро", напомиње Игор Јурић. 

Истиче да је Фондација коју води покретач иницијативе да се Кривични закон промени увођењем доживотне казне затвора за убице деце и жена јер је највећи број повратника, њих 92. 

"Није се ништа још променило и чини ми се да је држава још нема. У случају нестанка девојчице из Сенте плашио сам се управо тога да је познат, да је повратник и искрено, нисам слутио такав завршетак и много сам срећан", каже Јурић. 

Говорећи о медијима који су објавили да је 2008. године и сам прекршио закон, Игор Јурић каже да не жели да се правда и да га народ у Србији познаје од момента када је Тијана убијена. 

"Никада се овим не бих бавио да тога није било. Желео сам неке ствари да померим у овом друштву и да ја као обичан грађанин утичем на то. Није истина да ми зарађујемо новац на мртвом детету. Сваки грађанин ове земље, сваки новинар, истражни орган може да дође да види како радимо и како располажемо средствима", напомиње Јурић. 

Додаје да је дилема како наставити даље.

"Не знам који је разлог за ово, нисмо ишли против државе. То је обрнуто, ако ја критикујем ја желим да се нешто покрене, а ако кажеш нешто искрено данас, ти нападаш државу. Понављам да ја као Тијанин отац не могу да дозолим да било ко вређа наш рад и наше дете и мислим да Фондација нема заштиту државних органа", закључује Игор Јурић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи