Ђорђевић на Конференцији младих лидера Србије и Русије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је на Конференцији младих лидера Србије и Русије оценио да је политика актуелне Владе коју је дефинисао председник Србије омогућила привредни опоравак земље и побољшање квалитета живота грађана, наводи се у саопштењу Министарства за рад.

На конференцији, која је организована поводом обележавања 180. година од успостављања дипломатских односа, Ђорђевић је рекао да су за спровођење такве политике за Србију од кључне важности мир, стабилност и сарадња држава региона.

"Председник Вучић због тога инсистира на дијалогу, проналажењу заједничких интереса и дипломатским наступима који воде усвајању компромисних решења у спорним питањима са земљама које нас окружују, некада и по цену доношења непопуларних одлука или уздржавања од коментара на оштру и често недипломатску реторику из суседства", рекао је министар.

Поменуо је да темеље Србије, а то су словенство и православље, делимо са Русијом, те да из тога произлази "све оно најгоре и оно најбоље што нам се десило у историји".

"Наше словенско порекло и православна вера били су једини разлог за геноцид над нашим народима у Другом светском рату. Наша два народа су, више него други европски народи, процентуално, поднела највеће жртве у борби против фашистичког завојевача. Савремени свет, укључујући и Повељу о Уједињеним нацијама, саздан је на темељима антифашизма и победе у Другом светском рату", истакао је Ђорђевић.

Додао је, међутим, да би било веома погрешно да недавна дешавања и сукобе на Криму, Косову и Метохији, Хрватској и Босни и Херцеговини, посматрати ван контекста темељних вредности на којима почива савремени светски поредак, као и историјских збивања на њиховом тлу.

"Захвални смо председнику Путину и Руској Федерацији на томе што улажу велике напоре да се, приликом успостављања новог, мултиполарног светског поретка, не спроведу у дело покушаји да се ревидирају догађаји из Другог светског рата, а деструктивна улога коју су фашистички агресор и његови савезници имали минимизирају и релативизују, да би се оствариле замисли мрачних сила које су поражене уз огромну жртву наша два велика народа - руског и српског", нагласио је министар Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 30. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво