Декоративно осветљење Авалског торња поводом Дана ослобођења Београда

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и заменик градоначелника Београда Горан Весић пустили су у рад нову декоративну расвету Авалског торња, а у том спортско-туристичком комплексу посетиоцима су доступни додатни садржаји.

На стуб торња монтирано је 45 рефлектора којима се управља компјутерски, а према Весићевим речима, расвета је пуштена поводом 20. октобра, Дана ослобођења Београда од фашистичког окупатора у Другом светском рату.

Весић је рекао да Министарство трговине, туризма и телекомуникација веома свесрдно помаже Град Београд како би туристичка понуда престонице била унапређена.

Весић је захвалио том министарству и предузећу "Емисиона техника" што су осветлили Авалски торањ који је, додао је, захваљујући њима већ постао место где људи могу да дођу и проведу своје време, што се и види по свим садржајима који су направљени.

"Ми смо, као Град, уредили пут до Авалског торња и тако показали да заједно можемо да радимо како би Београђани имали још једно место где могу да оду на излет ван града", рекао је Весић.

Он је истакао да треба још више улагати у садржаје на Авали како би Београђани могли више да је користе и додао да ће се већ следеће године почети са реализацијом пројекта скијалишта на Авали.

"Да ли ћемо успети да га завршимо за годину дана или не, не знам, али важно је да почнемо", додао је Весић.

Министар Љајић је рекао да ресорно министарство и Град Београд заједнички улажу у развој туризма у Београду.

"Ми Београд третирамо као мотор развоја српског туризма. Од укупног броја туриста који посете Србију, 53 одсто њих посети Београд. Према томе, морамо да чинимо још више напора да туристичку понуду учинимо разноврснијом", рекао је Љајић.

Истакао је да Авала спада међу пет туристичких дестинација у Београду коју посећују и домаћи и страни туристи.

"Од почетка ове године овде је продато више од 165.000 улазница за посету торњу што је више него прошле године када је продато 155.000. Приближавамо се цифри од 200.000 продатих улазница, а са свом овом понудом коју ће туристи имати прилике да виде надам се да ће овде из године у годину број туриста несумњиво бити већи", додао је министар.

Посетиоцима комплекса торња на располагању су додатни садржаји, међу којима и Музеј емисионе технике који је обновљен и измештен у нови простор на 207 метара квадратних - ближе главном туристичком блоку.

Он представља богату збирку првих радио и телевизијских уређаја и делова уређаја, као и предајника, фотографија...

Најмлађи посетиоци имаће прилику да уживају у Селу вилењака, са шест кућица на дрвећу повезаних мостићима, а осим тога међу новим садржајима је и вештачка стена за пењање, дугачка 35 метара коју могу користити и тинејџери и старији посетиоци.

Клупама и столовима опремљено је још неколико места за одмор на комплексу Авалског торња, а многобројне групе сада се могу сместити у природи, испод борова у такозваној "учионици на отвореном", која је намењена како ђацима и студентима из области телекомуникација, тако и организованим посетама ђачких екскурзија".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво