Истраге о несталим бебама могу да воде само надлежни органи

Комисија за испитивање поступања државних органа у расветљавању случајева нестале деце саопштила је да истраге о томе могу да воде само надлежни органи, а не Влада Србије или њена Комисија што би, како се наводи, представљало кршење закона и Устава.

У саопштењу се наводи да Комисија неће унети у одредбе Пословника о раду "нешто што је у супротности са законом и Уставом".

Истиче се да је Комисија образована да утврди да ли постоје неправилности у поступању државних органа у расветљавању пријављених случајева нестале деце и да на њих укаже влади и Народној скупштини.

Комисија ће, како се напомиње, то и учинити "без обзира на различите опструкције појединих чланова те Комисије".

У саопштењу се истиче да су неистинити наводи члана Комисије Радише Павловића о покушају председнице Комисије Јасмине Киурски да на седници у четвртак на усвајање "подметне верзију Пословника о раду која није прошла у влади".

Павловић је изјавио за медије да је Киурски подметнула члановима на усвајање другу верзију пословника, а не ону која је, како тврди, раније договорена и која је "прошла" у влади.

У саопштењу Комисије наводи се да су сви чланови Комисије на самој седници у исто време добили предлог Пословника који је, по договору са претходних седница, био дужан да припреми Генерални секретаријат Владе Србије.

"На самој седници свим члановима Комисије дат је предлог Пословника. Стога, не стоје наводи Павловића да је председник Киурски 'подметнула' и 'потурила' било шта", стоји у саопштењу.

Медији су раније пренели да је трећа седница Комисије, на којој је у четвртак почела расправа о усвајању Пословника о раду, прекинута до даљег због сукоба међу члановима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара