Грујичић: Фондација "Заједно за младе" помагаће талентима

Неурохирург Даница Грујичић каже за РТС да ће фондација која носи њено име помагати младим талентима, а да ће се у почетку бирати они које предложе учитељи, наставници и професори. Напомиње да ће сваки динар бити апсолутно транспарентан.

Даница Грујичић рекла је гостујући у Дневнику РТС-а да је Фондација "Заједно за младе–Проф. др Даница Грујичић" основана на иницијативу студената Универзитета у Крагујевцу, а да је циљ помоћи младима кроз школовање да развијају своје таленте.

"Идеја младих је била да се формира фонд за најбоље међу њима. Та деца су показала да имају мозак који укључују и да нико не размишља за њих. У Ужицу је била трибина на којој је предложено да се фондација зове мојим именом. Фондација ће помагати најбољима из области науке, уметности, спорта", објашњава Грујичићева.

Додаје да ће у наредних месец дана бити готов сајт како би млади могли да се кандидују.

"Прво ћемо ићи преко препорука учитеља, наставника, професора, можда ће моћи да се кандидују и неки клубови. Наравно да и друг, другарица могу да предложе своје пријатеље ако знају да су посебни у некој области", напомиње професорка Грујичић.

Нада се, каже, да ће држава схватити да мора да улаже у знање и памет.

"Очекујемо да та деца која доносе медаље буду смештена у пријатним условима а не да гледају да ли имају новца за авионску карту", каже Даница Грујичић.

Посебну захвалност упутила је студентима из Косовске Митровице који су шест сати путовали како би дошли на промоцију Фондације која је синоћ одржана у Београду. 

Грујичићева напомиње и да ће сваки прикупљени динар бити апсолутно транспарентан.

"У управном одбору ће бити људи који су се доказали у својим струкама и којима тај новац не треба", истиче професорка Грујичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво