Обележено 25 година Удружења војних пензионера Србије

Удружења војних пензионера Србије обележило је 25 година рада свечаношћу у Дому Војске Србије, којој је присуствовао министар одбране Александар Вулин.

"Све се мењало у вашим животима - државе, називи армија, униформе које сте носили, ознаке чинова, Правило службе, начин ословљавања, стратегије, доктрине, организације, али једна ствар се није мењала и неће се променити - ваш однос према земљи због које постојите, према Србији коју волите, због које сте обукли униформу, Србији због које вреди живети", рекао је министар одбране и истакао да бити војник није само посао, већ животно опредељење.

"Ваше знање, искуство и ваш пример нама су драгоцени. Како се понашамо према вама, такву поруку шаљемо онима који можда желе да постану припадници Војске Србије", указао је Вулин.

Навео је да је један од најважнијих задатака које Министарство одбране има јесте поновно успостављање система који је претходних деценија плански и намерно уништаван, а који је пре тога бринуо о припаднику Војске од момента када обуче униформу, задовољавајући све потребе припадника система и њихових породица.

Министарство одбране, казао је Вулин, труди се да реши имовинска питања која с правом тиште војне пензионере и улаже велике напоре да побољша квалитет живота свих припадника, посебно оних који нису више у активној служби.

"Желим вам да нашим пријатељима из иностранства још једном покажете оно што они, сигуран сам, знају - да су дошли међу храбре, честите и вредне људе. Да су дошли да се још једном упознају са најжилавијом армијом коју је свет видео", рекао је министар Вулин.

Председник Удружења војних пензионера Србије генерал-потпуковник у пензији Љубомир Драгањац подсетио је да је Удружење формирано у сложеним друштвено-економским условима, али да их то није спречило да се непрекидно боре за остваривање и унапређивање статусних интереса, стечених права и очување достојанства војних пензионера.

"Радује нас да у последње време Министарство одбране са министром Вулином на челу, чини све да на животну сцену врати пољуљану бригу о војним пензионерима. Идеја да систем одбране треба да брине о онима који приступе војсци и током службовања, али и по пензионисању, наишла је на плебисцитарни пријем код војних пензионера", истакао је Драгањац.

Раније данас министар одбране Александар Вулин састао се са представницима делегација војних пензионера из осам земаља који присуствују обележавању јубилеја Удружења, захваливши им што су Србији и нашој војсци учинили част да присутвују прослави великог јубилеја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво