"Вечерње новости" обележиле 65. година постојања

Свечаном прославом у Комбанк дворани "Вечерње новости" обележиле су 65. година постојања а свечаности је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Међу званицама били су и председник Републике Српске Милорад Додик, министри Синиша Мали, Александар Вулин, Зоран Ђорђевић, многобројне личности из политичког, културног и јавног живота, представници правосуђа, дипломатског кора.

Главни и одговорни уредник Вечерњих новости Милорад Вучелић рекао је да је почаствован што је на тој функцији и да сваки новинар треба да буде поносан што припада тој редакцији.

"Када је лист основан 1953. године, био је велики излив југословенског патриотизма на улице Београда. Знамо како се то годинама касније по нас завршило и којим смо странпутицама корачали. Али, ишли странпутицама или тражили прави пут као данас, Новости су биле сведок и сведочанство времена", рекао је Вучелић.

Вучелић је казао да су Новости биле зачетник истраживачког новинарства пре него што се оно изметнуло у нешто друго.

"Данас су Новости респектабилан и угледан лист, народне новине којима се верује", поручио је Вучелић.

Обележавање јубилеја почело је емитовањем видео-пројекције која прати Новости и рад листа од оснивања 1953. године до данашњих дана, а настављено је музичким програмом у комбинацији модерне музике уз познати звук српске трубе.

Поред свакодневног извештавања кроз дневни лист, Новости су свој дугогодишњи рад обогатиле издаваштвом књига и публикација, али и покровитељством над концертима и другим културним манифестацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи