Апел да се не прејудицира кривица за експлозију у Лучанима

Министарство одбране поводом навода у појединим медијима у вези са експлозијом у фабрици "Милан Благојевић - наменска", којима се прејудицира кривица, апелује на представнике медија да се суздрже од коментара и медијских прилога, који би вршењем притисака на јавност и појединце, нарушили истражни и правосудни поступак који су у току.

Министарство одбране сматра фабрику "Милан Благојевић - наменска" предузећем од стратешког значаја и учиниће све да подржи напоре руководства за побољшањем безбедности на раду и неће допустити њено гашење.

"Подсећамо да било какво изношење ставова и оцена о евентуалном постојању или непостојању нечије кривице за догађај у кривичноправном смислу, представља прејудицирање, односно осуду пре осуде", наводи се у саопштењу.

Министарство апелује на представнике медија да ради ексклузивитета не узимају правду у своје руке и да не постављају питања на која ће унапред давати одговоре и констатовати кривицу

Такође, моле медије да утврђивање евентуалног постојања неког кривичног дела и извршиоца истог оставе правосудним органима, који су за то и надлежни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи