Апел да се не спаљује ниско растиње

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова позива грађане да не спаљују ниско растиње на отвореним просторима, јер је то у претходне две недеље довело до повећања броја пожара за чак око седам пута у односу на исти период прошле године.

Од почетка октобра на територији Србије избио је 1.431 пожар на отвореном простору, док је у истом периоду у 2017. години тај број износио 216.

Само током протеклог викенда, на територији Београда припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде имали су укупно 130 интервенција, од чега је било 120 пожара на отвореном простору.

"Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање било које врсте отпада на отвореном простору. За прекршиоце овог закона су предвиђене новчане казне и то за физичка лица од 10.000 до 50.000 динара, док је за правна лица тај износ од 300.000 до милион динара", подсетио је Милош Мајсторовић из Сектора за ванредне ситуације.

Мајсторовић је апеловао на грађане да не спаљују ниско растиње и траву на отвореном простору, јер тиме пре свега угрожавају своју и безбедност људи око њих, а ширењем пожара може доћи и до великих материјалних штета на околним објектима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво