Михајловићева позвала жене са села да се удруже

Поводом Међународног дана сеоских жена представници Координационог тела за родну равноправност, Делегације ЕУ у Србији и УН Вомен посетили су удружење жена "Удахни живот" из Станишића, које се бави органском производњом поврћа и едукацијом жена за прераду, производњу садница и повртарство.

Потпредседница владе и председница Координационог тела за родну равноправност, Зорана Михајловић, поручила је да су жене на селу огроман потенцијал и имају кључну улогу у производњи хране и пољопривреди, те да као такве не смеју да остану маргинализоване и неплаћене за посао који обављају.

Михајловићева је, поводом обележавања Међународног дана сеоских жена, истакла да су жене на селу најугроженији и најрањивији део сеоског становништва, те да је неопходно подржати их и охрабрити да се удружују, региструју пољопривредна домаћинства и заједничким снагама иступају ка тржишту.

"Знамо да је више од половине њих формално незапослено, да 60 одсто нема право на пензију, да су ретко власнице имовине. Држава је кроз ИПА фондове обезбедила 300.000 евра за пројекте који за циљ имају економско оснаживање жена, посебно жена на селу", навела је потпредседница владе.

Хоћемо, додала је Михајловићева, да им помогнемо да се удруже, набаве опрему за производњу, да их научимо да развију пословање, пласирају своје производе – да посао који раде уновче.

"На тај начин оснажују себе и својим породицама и деци обезбеђују квалитетнији живот", истакла је Михајловић, саопштено је из њеног кабинета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи