Ашанин: Почели радови, нови КЦС-а за три године

После чекања дужег од деценије, коначно је почела градња новог Клиничког центра Србије. Нова кула налазиће се поред старе зграде, која, иако је почела да се гради крајем седамдесетих година прошлог века, још није готова. Планирано је да нови Клинички центар имамо за три године, рекао је за РТС директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин.

"Ово је велика вест за све јер се у КЦС лече сви грађани Србије. Једна трећина свих болесника који се леже у Клиничком центру долазе из унутрашњости Србије", рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Милика Ашанин.

Радовои су почели на време а саме припреме су трајале две године.

"Прва ваза је планирано 86.000 квадратних метара и друга фаза 47.000 квадратних метара. У првој фази је планирано да се уради подијум клиничког центра, то су ова два спрата који се од 1987. године користе као поликлиника. То је у овој старој згради и надоградња 26.000 квадратних метара", објашњава Ашанин.

Цео пројекат је урађен тако да поликлиника ради све време док траје реконструкција а у нову зграду биће пресељен и цео Ургентни центар.

"При крају је израда фасаде и кровног прекривача на згради Ургентног центра а за две недеље очекујемно да почне да ради нова радиотерапија и радиостатична хирургија. Србија ће по први пут добити и икс нож којим ће моћи да се лече разне врсте карцинома. Укупна вредност грађевинских радова, уређења простора и самих апарата коштаће 791 милион динара", рекао је за РТС директор Клиничког центра Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво