Патријарх Иринеј у понедељак у Црној Гори

Патријарх српски Иринеј долази у Црну Гору у понедељак, 15. октобра, заједно са патријархом ахтиохијским и целог истока Јованом X, саопштила је Митрополија црногорско-приморска (МЦП).

"У пратњи Патријарха Јована биће архијереји Антиохијске патријаршије Митрополит акарски Василије и Митрополит њујоршки и целе Северне Америке Јосиф. У пратњи Патријарха Иринеја биће Митрополит загребачко-љубљански Порфирије", наводи се у саопштењу, преноси РТЦГ.

Како је најављено, они ће посетити Цетињски манастир и Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици.

Медији су недавно објавили да наводно постоји списак особа којима ће у најскорије време бити забрањен улазак у Црну Гору због увредљивих и шовинистичких изјава о Црној Гори, а на том списку, наводно је и патријарх Српске православне цркве Иринеј.

Црногорски портал ЦдМ преноси да у Митрополији црногорско-приморској нису одговорили имају ли сазнања да постоји могућност да се патријарху СПЦ забрани улазак у Црну Гору, као и да за сада нема реакција надлежних црногорских органа о најављеном доласку Иринеја у Црну Гору.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво