Четвртаци из Качарева зарадили новац и помогли другару из разреда

Ученици четвртог разреда Основне школе "Жарко Зрењанин" из Качарева код Панчева одлучили су да од зарађеног новца помогну свом другару који болује од церебралне парализе и да му купе трицикл како би лакше долазио у школу. Они су сад срећни што су му помогли, а Алекса Кукуљ је поносан на своје хумане другове.

Алекса Кукуљ више не мора у колицима да долази у школу и каже да му је дан када је добио трицикл од својих другара најсрећнији у животу. Они су га дочекали на капији да би заједно отишли на први час.

"Много ми значи, сад ми је лакше да долазим у школу и срећан сам што имам овакве другаре", рекао је Алекса.

Бранка Кукуљ, Алексина мајка, каже да ће њен син сада бити много самосталнији.

"Брже ће стизати до школе, биће са другарима, учествоваће на дечијој бициклијади, то му је једна од највећих жеља", каже Алексина мајка.

Ученици IV/1 до сада су учествовали у бројним хуманитарним акцијама и познати су као вредни ђаци који сваки слободан тренутак користе за скупљање рециклажног отпада.

Од новца који зараде путују на екскурзије и излете, а овај пут су одлучили да не иду нигде, већ да помогну свом Алекси.

"Када смо сакупили новац, сви смо били срећни и једва смо чекали да он дође својим трициклом у школу", рекла је Катарина Китановић, Алексина другарица из разреда.

Захваљујући учитељици Бранки Давидовић која је ову децу научила да буду хумани – и окружење у којем они бораве увек је чисто. Ове године успели су да сакупе 17.200 килограма рециклажног отпада.

"Деца неће ништа бацити у учионици, а да не питају да ли се то рециклира и да ли и то скупљамо. Стално имамо џакове и где год да кренемо ми их носимо и родитељи нам дају подршку. У свакој нашој акцији или на излет где год да одемо ми увек одвојимо пола сата или сат времена и напунимо и десетак џакова", каже учитељица Бранка Давидовић.

Ови ученици освајају бројне награде и на разним општинским и републичким школским такмичењима, али подједнако воле и да учествују у разним еколошким акцијама и редовно чисте и своје село и дивље депоније које праве много старији мештани, а који немају изграђену еколошку свест као они.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи