Одржан протест трудница и породиља

Труднице и породиље незадовољне Законом о финансијској подршци породицама са децом, чија је примена почела 1. јула, протестовале су у центру Београда, јер сматрају да ће због промене начина обрачуна а на основу Закона примати веома мале месечне надокнаде.

Учеснице протеста су прошетале од Трга Николе Пашића до Владе Србије, носиле су транспаренте "Деца су закон", а са разгласа су пуштане песме за децу.

Како је раније на друштвеним мрежама објављено протест није "политички обојен", већ су организовале незадовољне труднице и породиље.

На протесту су се, међутим, били Саша Јанковић, Санда Рашковић Ивић, Бошко Обрадовић, Зоран Живковић, Горан Ћирић, посланици Покрета центра у Скупштини Србије.

Породиље, труднице и посланица Покрета центра Татјана Мацура предале су раније данас Скупштини Србије измене и допуне Закона о финансијској подршци породицама са децом, којима се, између осталог, тражи да накнада за време породиљског одсуства или одсуства ради неге детета не може бити мања од минималне зараде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво