Нела Кубуровић са новом директорком УНИЦЕФ-а у Србији

Министарка правде Нела Кубуровић састала се са новом директорком УНИЦЕФ-а у Србији Ређином Де Доминићис са којом је разговарала о досадашњој успешној, али и будућој сарадњи УНИЦЕФ-а и Министарства правде.

Доминићис је изразила задовољство и захвалност Министарству правде што континуирано ради на заштити љхудских права, а посебно права детета.

Она је, наведено је у саопштењу, похвалила и напоре које министарство улаже у унапређење правосуђа по мери детета, а посебно је истакла велики успех у примени алтернативних санкција, васпитних налога и мера у циљу јачања одговорности малолетних учинилаца и њихове ресоцијализације у друштво.

Говорећи о раду Министарства правде и активностима које спроводи на заштити права детета, министарка Кубуровић је истакла да је Влада Србије усвојила Нацрт закон о бесплатној правној помоћи којим је унапређен приступ правди за велики број грађана.

Она је директорки УНИЦЕФ-а у Србији указала да ће право на бесплатну правну помоћ посебно имати и деца у свим поступцима у којима се одлучује о остваривању њихових права.

Кубуровићева је рекла да је остављено довољно времена да се све надлежне институције припреме за примену новог закона и изразила уверење да ће министарство и канцеларија УНИЦЕФ-а у Србији наставити сарадњу и у овој овој области.

Министарка је подесетила да је у току израда новог Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела, који има за циљ додатно унапређење положаја и права детета.

Она је истакла да министарство ради и на изради Стратегије за подршку жртвама, оштећенима и сведоцима.

Директорка канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији Ређина Де Доминићис и министарка правде Нела Кубуровић усагласиле су се да постоје многе области у којима УНИЦЕФ и министарство могу заједно да сарађују и истакле уверење да ће сарадња и у будућем периоду бити успешна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи