Делегација новинара из Кине започела посету Србији

Делегација новинара из Кине на почетку своје посете Србији боравила је у Министарству културе и информисања. 

Са гостима из Кине разговарали су Алесандар Гајовић, државни секретар за информисање и помоћница министра културе и информисање за медије Славица Трифуновић. 

Заменик главног уредника дневног листа Чајна дејли Гао Анминг изразио је задовољство што се налази на челу делегације кинеских новинара која је стигла у Србију. 

"Малочас нам је на састанку господин Гајовић предочио ситуацију која влада у медијима у Србији. Истовремено смо разговарали и на који начин можемо да проширимо комуникацију и сарадњу у области медија између Србије и Кине. Надамо се да ћемо кроз ову посету успети да реализујемо оно што је 2016. године потписано у меморандуму о разумевању у области медија" рекао је Гао Анминг. 

Каже да је жеља делегације коју предводи остваривање боље сарадње Кине и Србије. 

"Наш боравак овде има за циљ да створимо бољу основу за упознавање народа Србије и Кине", навео је Гао Анминг. 

Гајовић је нагласио да је посета делегације кинеских новинара веома корисна. 

"Наша настојања и искуства у сфери медија можемо да представимо гостима из Кине, као и да од њих сазнамо неке нове ствари које су веома интересантне за нас. Добро је што је кинеска делагација стигла у Београд непосредно након посете председника Србије Кини, где је Александар Вучић са својим сарадницима веома успешно представио све амбиције Србије у овом моменту", рекао је Гајовић. 

Славица Трифуновић је казала да делегација Кине броји шест чланова. 

"Делегацију чине медијски професионалци и представници Канцеларије за информисање Државног савета Народне Републике Кине", рекла је Трифуновићева. 

Она је истакла да ће на сваке две године Кина и Србија размењивати делегације медијских професионалаца.

"Посете неће бити дуже од 10 дана. Оне служе развијању комуникације међу кинеским и српским новинарима. Договорено је покривање догађаја из културе, економије, спорта... Делегација из Кине ће посетити неколико новинарских редакција у Србији и обићи неке од најважнијих споменика културе у нашој земљи", казала је Славица Трифуновић. 

Према њеним речима, ускоро се очекује и отварање Културног центра Србије у Пекингу. 

"Верујем да ћемо у октобру отворити наш Културни центар у Пекингу", рекла је Трифуновићева. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи