Споразум "Телекома" и МУП-а о новим олакшицама за запослене

Министарство унутрашњих послова и "Телеком Србија" потписали су споразум ради јачања сарадње која ће, између осталог, припадницима полиције и члановима њихових породица донети одређене олакшице.

"Телеком Србија" одобрио је посебну погодност за све припаднике Министарства унутрашњих послова, рекао је ресорни министар Небојша Стефановић након потписивања уговора.

"Сваки припадник Министарства имаће кроз припејд картице 1.000 динара месечно у наредних шест месеци, дакле 6.000 динара", каже Стефановић.

Подсећа да се сарадња МУП-а и "Телекома" огледа кроз 18 различитих пројекта и врста уговора на пољу развоја и мобилне и фиксне телефоније, преноса података, интеренета и интерне комуникације.

МУП, како наводи Стефановић, размишља о новим напредним технологијама које могу да се користе у циљу борбе против криминала, од високотехнолошког до заштите података и деце на интернету.

Генерални директор "Телекома" Предраг Ћулибрк рекао је да је МУП највећи корисник услуга те компаније, и по приходима и броју сервиса које користи, а спада и међу оне који најредовније измирују обавезе.

Ћулибрк је најавио и погодности за запослене у МУП-у. Осим припејд пакета, како је додао, они имају и "бонус претплату" у износу од једног до три динара, зависно од врсте и броја пакета, а обухвата све сервисе.

Добра сарадња се повећава данашњим потписивањем протокола, јер ће свим запосленима у МУП-у бити понуђени нови пакети услуга, рекао је Стефановић и додао да ће им бити омогућене одређене повластице у мобилној телефонији и преносу података – интернету и дигиталној телевизији.

Стефановић: Запошљавање у МУП-у се наставља

Према плану Дирекције полиције, планирано је да се до краја наредног септембра, укупно, са овом годином, запосли 2.000 полицајаца и одређен број официрско-старешинског кадра, изјавио је министар Небојша Стефановић.

Стефановић је, након потписивања уговора са компанијом "Телеком Србија", подсетио да је пре неколико дана запослено 136 припадника Центра за основну обуку и да ће процес запошљавања полицајаца након завршетка тог центра бити настављен.

"Запослена је 15. класа, тако ће бити и са сваком следећом. У плану је 16. која је започела школовање, па 17, 18 и 19. која ће завршити обуку до краја наредног септембра или октобра и директно бити примљена на посао", рекао је Стефановић.

Министар је изразио задовољство што интересовање за полицију расте, што расте број пријава чак и у оним срединама у којима га традиционално није било.

"Инсистирамо на високим критеријумима, обука је ригорозна како би људи који је заврше могли да се укључе и раде у најбољем интересу грађана", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво