Најављена обнова Библиотеке Савеза слепих Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са председником Националне организације особа са инвалидитетом и председником Савеза слепих Србије Миланом Стошићем и овом приликом договорена је реконструкција највеће библиотеке Брајевих књига на Балкану која се налази у Београду.

Зоран Ђорђевић је овом приликом истакао да су у Србији сви грађани једнаки и да ће наставити да се као ресорни министар бори за права и још боље услове за особе са инвалидитетом, саопштило је ресорно министарство.

"Ове године управо под геслом "једнаки" Министарство организује сајам, који ће се одржати на Београдском сајму, а он ће први пут у историји, од оснивања, бити комплетно доступан особама са инвалидитетом. На њему ће бити представљене и рукотворине, уметничка дела управо особа са инвалидитетом", рекао је министар Ђорђевић.

Стошић је овом приликом захвалио Ђорђевићу на досадашњем залагању и подршци и поклонио му Брајев сат са посветом.

"Министар Ђорђевић је увек ту за нас и особама са инвалидитетом његова подршка много значи. Желели бисмо да 15. октобар, Међународни дан слепих и слабовидих обележимо у присуству председника Републике Србије Александра Вучића, јер је то за нас посебан дан, а његова помоћ заиста константна, огромна и великодушна", рекао је Стошић.

Библиотека Савеза слепих Србије "Др Милан Будимир" је почела са радом 1971. године, као баштиник претходних институција које су се бавиле послом штампања књига на брајевом писму и снимањем аудио књига.

Данас библиотека функционише у склопу Савеза слепих Србије, са више од шест хиљада наслова у аудио формату са преко тридесет хиљада јединица, више од педесет хиљада примерака књига на Брајевом писму, различитих публикација на Брајевом писму и у аудио форматима, као и пет хиљада примерака на обичном тиску.

Састанку су присуствовали и Биљана Барошевић, вршилац дужности помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом и Јелена Стојановић, секретар Савеза слепих Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи