Вулин: Снажна војска за стабилан мир

У касарнама у Сомбору, Лесковцу и Ваљеву одржане су свечаности поводом полагања војничке заклетве на добровољном служењу војног рока генерације "септембар 2018. године", кадета, ученика средње стручне војне школе и слушалаца класе резервних официра Војне академије и Војномедицинске академије.

Полагању војничке заклетве у касарни "Аеродром" у Сомбору присуствовали су министар одбране Александар Вулин и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић.

У тој касарни је речи заклетве изговорило 138 војника и 86 кадета 143. класе Војне академије.

Полагању војничке заклетве у касарни "Војвода Петар Бојовић" у Лесковцу присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, а свечаности у касарни "Војвода Живојин Мишић" у Ваљеву командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић.

Честитајући полагање војничке заклетве, министар Вулин је нагласио да је Војска Србије поносна на сваког свог припадника, као што је била посносна на сваког свог официра и војника у прошлости, тако је поносна и сада на ову нову генерацију младих људи, мушкараца и жена који ће чувати и бранити своју земљу.

"Војска Србије је гарант наше стабилности, гарант наше слободе и што будемо снажнији, опремљенији и обученији, то ће наш мир бити сигурнији, то ће наша стабилност бити сигурнија и то ћемо више бити одвраћајући фактор за било кога ко мисли да би са Србијом требало разговарати језиком силе", нагласио је Вулин.

Србија, казао је, тражила ратове, баш као што није крива ни одговорна ни за Први ни Други светски рат, тако није била крива ни одговрна за НАТО агресију.

"Ми морамо да знамо да само онај ко има снажну и моћну војску, може да одлучује о себи. Војска Србије ће се, као и сви грађани Србије, чврсто и доследно држати политике врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о војној неутралности", рекао је министар.

Рекао и да српска војска неће чинити другима зло, које су други чинили нама, већ да Војска Србје постоји да би чувала своју земљу и свој народ.

Обраћајући се старешинама, министар Вулин је поручио да им нису дали на управу само најбоље тенкове и најмодерније авионе, већ и изнад свега децу и младост да их чувају и подижу, да их врате боље, а министар одбране је окупљеним родитељима захвалио за данашњи дан и све године што су те младе јунаке створили и отхранили и својој држави принели.

"Као и пре сто година, сабрани испод своје заставе и око своје државе и војске, знамо да нема веће вредности од слободе, а са овом децом, овом младошћу, сигурни и поуздани да нам ту слободу нико неће ни отети ни угрозити. Колико будемо јаки, толико ће нас поштовати, колико будемо у стању да чувамо своју слободу, толико ћемо слободни и бити", закључио је министар одбране.

У касарни "Војвода Петар Бојовић" у Лесковцу, у Трећем Центру за обуку којим командује пуковник Слађан Цветковић, војничку заклетву положило је 154 војника на добровољном служењу војног рока, генерације "септембар 2018." Међу њима су у строју биле и 33 девојке. 

У ваљевској касарни данас је заклетву положило 198 војника на добровољном служењу војног рока генерације "септембар 2018. године", кадета, ученика средње стручне војне школе и слушалаца класе резервних официра Војне академије и Војномедицинске академије генерације.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи