Ђорђевић: Извештај о погибији радника када дозволу да МУП

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да ће извештај о несрећи у којој су настрадали радници на градилишту "Београда на води" бити објављен када за то буду дали дозволу МУП и Тужилаштво коју су цео случај преузели.

Зоран Ђорђевић је рекао да је сам инвеститор одмах после несреће за разлику од других инвеститора дао потпуну информацију о томе шта се деслио на градилишту као и да су радници били пријављени, обучени и припремљени за рад.

"Све што бисмо ми рекли било би понављање тога и рекли бисмо вам да не можемо да кажемо детаље јер су то даље преузели МУП и Тужилаштво. Ако постоје неки другачији моменти, и да их има, не би смели да их кажемо", рекао је Ђорђевић.

Он је тако одговорио на питање новинара зашто Инспекција рада након несреће није обавестила јавност шта се тачно десило и да ли је у питању "посебан статус који има Београд на води" или је можда дошло до грешке и пропуста у раду инспекције.

Двојица радника, пословођа и помоћник геометра, погинула су 14. септембра приликом пада са 22. спрата зграде на градилишту "Београда на води".

Ђорђевић је поновио да ће МУП даље да истражи све околности несреће и да има информацију, објашњава, не би могао да каже више од тога што је већ рекао.

Захвалио је инвеститору што је, каже, одмах саопштио чињенице истичући да "тако треба сваки инвеститор да се понаша", односно, да радници имају уговоре о раду и да су обучени и опремљени.

"То је чињеница која све ове случајеве које заједнички пратимо чини различитим".

Рекао је да се нажалост подаци не разликују када је у питању број страдалих у ранијем периоду али да се раније није толико причало о томе.

Истиче да је донета одлука да се сада транспарентније говори о томе и извештава јавност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво