Клинички центар у Нишу добија хелидром

Објављен је тендер за изградњу хелидрома у Клиничком центру Ниш. Вредност пројекта процењује се на 15,5 милиона динара, а рок за понуђаче је 28. септембар. Изградња хелидрома у оквиру ове нишке здравствене установе најављена је у децембру прошле године на отварању обновљеног клиничког центра.

Хелидром ће бити изграђен у близини зграде новог Клиничког центра, иза Хитне помоћи, и тако ће КЦ Ниш бити први клинички центар у Србији који има свој хелидром, изузев ВМА.

Директор нишког Клиничког центра, професор Зоран Радовановић каже за РТС да су, захваљујући ангажовању министра Златибора Лончара и Директората за цивилно ваздухопловство, обезбеђена средстава за изградњу хелидрома.

"Уз редовни поступак и процедуру, успели смо да, уз помоћ Грађевинско-архитектонског факулета у Нишу, обезбедимо и испитивање тла, односно носивост за велике хеликоптере који превозе болеснике", рекао је Радовановић.

Како каже, у току је поступак за добијање свих потврда и дозвола и очекује да ће то брзо бити завршено.

"Ово је велика ствар и за град Ниш, и за југ Србије и за наше здравство. Директно из нове зграде можемо транспортовати пацијента хеликоптером, и очекујем да се процедура заврши у наредних месец дана", истакао је Радовановић.

Изградња ће, како каже, трајати око 25 дана, а очекује да све буде завршено за месец, до месец и по дана.

Радовановић истиче да се, од отварања нове зграде, није стало са градњом у овом клиничком центру.

"Сваког дана се нешто ново ради, што је добра ствар за све нас", напомиње Радовановић.

Истиче да постоје идеални услови за рад хелидрома, јер ће на њему бити могућа и дневна и ноћна слетања, уз изузетну прегледност.

Паралелно са хелидромом биће изграђен и велики паркинг, који спаја нову зграду са старом зградом КЦ у Нишу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво