Стефановић и Сојлу потписали документ у области безбедности

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар унутрашњих послова Турске Сулејман Сојлу потписали су у Београду Писмо о намерама између министарства унутрашњих послова две земље у области безбедности, које ће допринети бржој и интензивнијој размени података.

"Један од најзначајнијих задатака која два министарства имају јесте да интензивирају борбу против организованог криминала и ојачају сарадњу између полицијских јединица које се баве овим послом", истакао је након потписивања документа министар Стефановић.

Додао је да је то само први корак ка успостављању потпуног споразума између два министарства у области безбедности, саопштено је из МУП-а.

Стефановић је оценио да су сви велики изазови, попут тероризма, изазова везаних за мигрантску кризу, организованог и вискотехнолошког криминала нешто што ћемо још дуго, као свет, морати да решавамо.

"Само снажном и добром разменом података, интензивним контактима можемо да учинимо да, у интересу грађана, наш посао буде бољи и лакши", истакао је Стефановић.

Према његовим речима, Србија изузетно поштује напоре које Турска улаже, како би обезбедила услове смештаја, здравствену и другу заштиту за готово четири милиона миграната који се налазе на њеној територији.

Говорећи о сутрашњој конференцији о вискотехнолошком криминалу и информационој безбедности "Повежи се сигурно!", која ће бити одржана у Београду, Стефановић је указао да се са турским колегом сложио да је за успешну борбу против вискотехнолошког криминала потребна блиска и интензивна сарадња.

"Уколико хоћемо да будемо бржи од криминалаца потребна нам је блиска и интензивна сарадња две земље. Важно нам је да сваки криминалац, свако ко угрожава безбедност Србије и Турске, зна да неће моћи да нађе уточиште у било којој од наше две земље", нагласио је Стефановић.

Потпредседник Владе Републике Србије је истакао да односи између Србије и Турске иду сталном узлазном линијом.

"Подстицај тако добрим односима дали су пре свега председници Србије и Турске Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган. Њих двојица су започели једну потпуно нову еру приближавања Србије и Турске, а две владе и привреда прате ту врсту интензивне сарадње", нагласио је Стефановић, наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, сарадња у робној размени, туризму и свим другим привредним гранама је све боља.

Сојлу је навео да је на састанку договорено интензивирање сарадње два министарства у борби против тероризма, организованог криминала и кријумчарења.

"Намера наша два министарства је да учинимо све што је у нашој моћи да интензивирамо сарадњу и заједничким снагама затворимо пут свим криминалним активностима", рекао је турски министар.

Сојлу је пренео поздраве турског председника Ердогана председнику Вучићу и српском народу.

"Србија је важна и битна држава Балкана. Србија је наша стратешка и пријатељска земља", рекао је Сојлу и додао да се пријатељи познају када је најтеже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво