Награда "Предводник/предводница 2018" Марини Хјусон

Удружење Фулбрајтовних стипендиста Србије доделило је награду "Предводник/Предводница 2018" социолошкињи Марини Хјусон за заслуге, рад у области женских и родних студија и допринос развоју науке, струке и професије.

Награду је уручио амбасадор САД у Србији Кајл Скот, на свечаности у његовој резиденцији.

Скот је истакао да је Фулбрајт програм иницијатива захваљујући којој људи имају шансу да искористе један од програма размене у САД, али и да се након тога врате у своју земљу и пренесу својој заједници неке од вредности које су научили током тог путовања.

Додао је да је ове године процес избора био веома тежак, али да се нада да ће следеће године бити још више пријављених, јер то, каже, показује квалитет и стручност људи у Србији.

"Предводник" је награда која се додељује појединцима за напредак остварен у професионалном ангажману, у области академског рада и истраживања и напретка друштвене заједнице.

Добитница награде, др Марина Хјусон навела је да је своју улогу у науци увек доживаљавала као питање одговорности за производњу бољег света и да треба да подсећа на оно што је битно, праведно и сврсисходно.

"Увек бирам да улажем своје време и енергију у оно што мислим да је потребно, а што не раде други", рекла је Хјусон и додала да бити предводник значи да не радите у своју корист и не браните своје интересе, па зато већини, у најмању руку, изгледате чудно.

Хјусон је научна саветница у Институту за криминолошка и социолошка истраживања.

Како се наводи, најмлађа је председница Социолошког друштва Србије, најмлађа професорка на Филозофском факултету и један од најцитиранијих аутора у региону.

Награда се ове године додељује трећи пут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи