Вукосављевић: Полемисаћу с Митровићем кад се упристоји

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић каже да је решио да стави тачку на полемику са власником "Пинка", Жељком Митровићем на тему ријалити програма, наводећи да је била изнуђена. Истиче да се полемика не може водити цивилизовано ако се друга страна служи лажима и клеветама.

Вукосављевић у саопштењу достављеном медијима каже да је уверен да власник медијске империје треба скрупулозно да користи алате којима располаже и да у јавном простору, када процени да је потребно, дебатује и оштро и јетко ако треба, али да не прелази осетљиву границу личног вређања и клеветања.

Министар каже и да је због функције коју обавља дужан да штити "добро кућно васпитање и моралну узоритост убедљиве већине грађана ове земље", те додаје да због тога не сме и не жели да одговори власнику Пинка на "једини начин који он може да разуме".

То, каже, оставља за неку другу прилику а у сапштењу поручује да и даље сматра својом обавезом да се залаже да у програмима са националном фреквенцијом буде што мање садржаја у којима се афирмишу речник са маргине језичког регистра и понашања која се обично сматрају недоличним.

"Такве претпоставке не спречавају никога да производи квалитетан и радо гледан забавни програм. Митровић, као искусни медијски посленик, то добро зна и охрабрујем га да своја знања и стечена искуства користи у значајнијој мери на добробит гледалаца, а не на афирмацију неукуса", поручује министар.

Вукосављевић додаје да ће позив власника Пинка на надметање у познавању појединих области културе прихватити "кад се и ако се Митровић за то буде квалификовао, пристојним понашањем и обуздавањем својих искошених нагона, и то у дужем временском периоду".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво