Тужба против Универзитетског спортског савеза Србије

Универзитет у Београду највероватније ће до краја недеље поднети тужбу против председника Универзитетског спортског савеза Србије Синише Јаснића због злоупотребе имена и грба Универзитета у Београду на Европским универзитетским играма у Коимбри у јулу ове године, најавила је ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић.

Универзитетски спортски савез Србије сам је окупио екипе за учешће на Европским универзитетским играма у Коимбри и дао им назив Универзитет у Београду, рекла је на седници Сената Универзитета ректорка Иванка Поповић.

"То је једна веома ружна епизода и ми просто морамо да чувамо углед Универзитета у Београду и да реагујемо, јер се УССС поставио изнад Универзитета и сматрао да има право да креира екипе Универзитета, а он то право нема", рекла је Поповићева.

Како наводи, од свих екипа једино је екипа мушког футсала потврђена од стране Универзитета у Београду као њихов тим.

Додала је да су се у сваком тиму одређеним индиректним путевима нашла можда по два студента Универзитета у Београду да би се дао "мали легитимитет тој екипи".

"Ми смо се жалили Европској универзитетској спортској асоцијацији (ЕУСА) да то нису наше екипе, да их не признајемо и да се одричемо постигнутих успеха, јер нису наши. ЕУСА нас стално враћа на УССС, стварајући тиме апсурдну ситуацију да удружења и асоцијације које су ту да фацилитирају студентско бављење спортом, заправо постављају правила универзитетима", додала је Поповићева.

Стога ће, поновила је, највероватније до краја недеље бити поднета тужба против председника УССС.

Београд ће, иначе, 2020. године бити домаћин наредних Европских универзитетских игара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи