Брнабићева: Ријалити у Србију увео Ђилас, а не Митровић

Премијерка Србије Ана Брнабић каже да су ријалити програми ствар надлежних регулаторних тела, а не владе, али и навела да је ријалитије у Србију увео Драган Ђилас, а не Жељко Митровић.

Брнабић је, упитана да прокоментарише став министра културе о додатном опорезивању ријалити програме, и "преписку" министра Владана Вукосављевића и власника Пинка Жељка Митровића, рекла да ријалити програми нису специфичност за Србију и да постоје у целом свету, где су јако популарни.

"То је тренд који постоји у свету. Ријалитије у Србију није увео Жељко Митровић, него Драган Ђилас и то преко телевизије која је била симбол културе и алтернативне сцене, Б92, и изградио кућу Великог брата у Пионирском парку, где треба да се бавимо децом и образовањем", рекла је Брнабић.

Истакла је да су ријалитији ствар регулаторних тела, а не владе и да свако треба да ради свој посао.

"Треба да популаризујемо културне и образовне програме, али не можемо да се бавимо програмом приватних телевизија", рекла је премијерка.

На питање да ли то значи да она не мисли да је идеја о додатном опорезивању добра, Брнабић је рекла да то није питање за њу, јер није ни довољно стручна, нити има довољно података и анализа "за" и "против", да би такву одлуку донела.

И министар просвете Младен Шарчевић рекао је да је телевизијама потребно више образовног програма и додао да регулаторна тела и све телевизије са националном фреквенцијом погледају шта су све потписали када су лиценцу добили - а то је образовни програм.

"Ја на томе инсистирам, за ово (ријалитије) ме баш брига", рекао је Шарчевић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво