Заједничка вежба авијација Србије и Румуније

Међународна ваздухопловна тактичка вежба "Ер Солушон 2018" у којој учествују припадници Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије и Румунског ратног ваздухопловства почела је у ваздушном простору две земље, а у својству посматрача у вежби учествују припадници Националне гарде Охаја.

Тродневна вежба реализује уз учешће ловачке, ловачко-бомбардерске и транспортне авијације и хеликоптерских јединица ангажованих на задацима трагања и спасавања, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Планирано је да припадници два ваздухопловства заједно увежбавају извршавање задатака контроле и заштите ваздушног простора, решавање кризних ситуација у ваздушном простору у граничном појасу између две земље као и задатке ваздухопловне подршке и трагања и спасавања.

Задатке опслуживања ваздухоплова на земљи обављају припадници матичних јединица који су за ову прилику распоређени на аеродромима суседне земље.

Првог дана вежбе активни су били транспортни авиони Ан-26 и "спартан Ц-27" који су превезли људство и технику неопходне за овај задатак.

"Након прелета авиона 'орао' у Румунију, на аеродром 'Батајница' су, у пратњи српских авиона 'миг 29', слетела два авиона 'миг-21' румунског Ратног ваздухопловства чиме је завршен први дан вежбе", прецизирано је у саопштењу.

Ваздухопловна тактичка вежба српског и румунског ратног ваздухопловства "Ер Солушон 2018" реализује се по пети пут, а прва вежба је одржана 2009. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво