Брнабићева затворила "Грожђебал" у Вршцу

Председница Владе Србије Ана Брнабић боравила је у посети Вршцу поводом 61. по реду манифестације "Дани бербе грожђа" и том приликом најавила нова улагања у том крају, посебно када је реч о виноградарству.

Премијерка је са градоначелницом Вршца Драганом Митровић обишла винску улицу и изложбу вина у холу Градске куће, а потом је званично затворила ову традиционалну и значајну туристичко-привредну манифестацију.

"У овом тренутку се много улаже у јужни Банат. Заједно са Покрајинском владом и локалним самоуправама дајемо субвенције за засаде, лабораторијску анализу, опрему", рекла је Брнабићева и додала да Влада ради на сету нових подстицаја који се могу очекивати од 1. октобра.

"Два важна пројекта су општа болница и пољопривредна школа, али ћемо наставити да улажемо и у оно што је најважније за Вршац, а то је виноградарство", рекла је премијерка и додала да ју је посебно обрадовало то што има све више младих професионалних винара.

Истакла је и значај привлачења нових страних инвестиција и подсетила да је Србија прошлу годину завршила са укупним приходом страних директних инвестиција од од 2,6 милијарди евра.

"Разговарали смо како да унапредимо произвођаче. Са председницом смо разговарали о свим пројектима града Вршца, о привреди, о буџету. Јасна је подршка граду", рекла је градоначелница Вршца Драгана Митровић.

Манифестација позната у народу као "Грожђебал" има дугу традицију, одржава се сваке године, трећег викенда у септембру. 

Прва изложба вина у Вршцу одржана је у кафани "Код два кључа" 1857. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво