Вулин: Захвалан сам свима који су живот уградили у Војску Србије

Министар одбране Александар Вулин истакао је да је захвалан свим људима који су свој живот уградили у Војску Србије, а посебно свим лицима која су пензионисана на челу са начелником Генералштаба генералом Љубишом Диковићем.

"Изражавам личну захвалност свим лицима која су пензионисана, на челу са начелником Генералштаба генералом Диковићем који је радио изузетан посао, као и генерали Величковић и Грбић", изјавио је Александар Вулин коментаришући нова постављења и престанке професионалне војне службе официра Војске Србије, истичући да је то природан процес.

Вулин је, током обиласка Војне болнице Ниш, указао да Војска Србије не почиње од данас ни од јуче, као и да је то институција овог народа.

"Војска Србије не почиње од данас ни од јуче, то је институција овог народа, успешна, снажна и вољена зато што су у њу своје животе улагали људи као што је и генерал Диковић и сви они који чине и који су чинили нашу војску", рекао је министар одбране.

Како је навео Вулин, на челу Генералштаба Војске Србије налази се генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, који је "изузетан војник, човек великог искуства и великог ратног искуства, али исто тако и дипломатског".

"Он је човек који воли своју земљу, који познаје своју војску, човек који је прошао све командне дужности – од командира тенка до команданта Копнене војске. И сви други који су сада унапређени или обављају нове функције су људи који треба да донесу нову енергију и да наставе са оним што се до сада радило. Војска Србије има кадровски потенцијал, што и показујемо, и Војска Србије ће само наставити да јача, да још снажније чува своју земљу и да буде одвраћајући фактор за било кога ко мисли да би требало да нападне Србију", закључио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се