Коњички сабор, до године хиподром у Свилајнцу

У Свилајнцу је одржана привредно-туристичка манифестација Први Коњички сабор, на којој је престављено 70 коња разне пасмине из осам места Србије. Грло "Голден бој" Димитрија Здравковића из Београда проглашено је за најлепшег пастува.

Сабор је, пред око хиљаду посетилаца из Ресаве и других места Србије, отворио председник општине Предраг Милановић, који је најавио да ће до другог сабора идуће године бити изграђен хиподром у Свилајнцу.

Почетак Сабора најавило је јато белих голубова локалних голубара.

Организатор Сабора је Спортско коњичко удружење "Мара" из Свилајнца, које са својим коњима годинама осваја највише награде међународног пољопривредног сајма у Новом Саду.

Грло "Голден бој" Димитрија Здравковића из Београда проглашено је за најлепшег пастува, а за најбољег узгајивача коња Коста Павловић.

У такмичењу галопера, прво место је освојио јахач Душан Лазаревић из Свилајнца, у категорији једнопрега, липицанери, прво место је заузео Марко Богдановић из Божевца који је освојих прво место и у вожњу двопрега. 

У категоријама "остали" прва места су освојили Милан Милетић и Бојан Илић из Крагујевца, за најмлађег узгајивача проглашен је Немања Андрејић, најмлађи јахач је Софија Николић, а најстарији кочијаш је Предраг Ђорђевић из Свилајнца. 

На сабору је уприличена и парада коња и запрега, а посетиоци су могли да се провозају у кочијама, да јашу, да се сликају са коњима...

Сабор је одржан у великом парку код Предшколске установе "Дечија радост", уз наступ Тамбурашког оркестра "Рубато" из Новог Сада.

У оквиру Сабора, Удружење одгајивача ситних животиња "Свила" организовало је јесењу берзу животиња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво