У репертоару фонтане на Славији биће 80 песама

Фонтана на Славији ове недеље добија нове мелодије. Осим репертоара, промениће се и време емитовања музике. Уместо досадашњег термина од 20 до 22 сата, фонтана ће певати сваког дана од 19.05 до 19.30, а викендом ће се у подне чути и дечја музика. О конкретним песмама одлучиваће петочлана комисија.

Неки би рок, неки хитове из осамдесетих и деведесетих. Тинејџерима фали популарна музика, а најмлађима песмице из цртаних филмова. Док се полемише шта ће се од ове недеље слушати на Славији, једно је сигурно – чуће се домаћа музика.

Све укусе тешко је задовољити. Ипак, кажу ескперти, неки критеријуми треба да се поставе.

Музичарка Маја Цветковић сматра да фонтана треба храбро да "наступи".

"Укусима наравно није могуће угодити, али ја мислим да та фонтана не треба то ни да ради, него треба да иде храбро и стварно да пушта музику, пре свега домаћу и неку која ће пријати културном свету", рекла је Цветковићева.

С обзиром на то да се музичка фонтана налази на локацији на којој је велика бука саобраћаја, Цветковићева предлаже рокенрол песме попут оних које изводе Ју група, Партибрејкерси, Бајага.

"Чула сам да ће бити у игри доста попа, и тога се једино бојим, јер тај жанр је толико широк да може да се подведе свашта", истакла је Маја Цветковић.

А за станаре у околним зградама највећа бојазан је да ће бити прегласно. Због те примедбе, али и да је постојећи број музичких нумера недовољан и да је разноврсност музичких жанрова изостала, надлежни су формирали комисију која већ неколико месеци припрема нови репертоар.

"Звучни записи су нивелисани, биће у истом нивоу, неће бити ситуација да једна песма буде тиша, а друга гласнија. Неће бити прегласне музике. Наравно, постоји могућност да за неке специјалне прилике буде посебан репертоар у зависности од тога да ли се одржава неко велико такмичење или се обележава неки важан датум", објашњава директор ЈКП Београд Владимир Шобот.

Комисија ће одабрати више од 80 нумера, међу којима најпопуларније мелодије домаће забавне, поп-рок музике, као и из најгледанијих домаћих филмова и серија. Уторак и четвртак резевирани су за озбиљну музику, а термин у подне викендом за дечју.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи