Полемика "Телекома" и телевизије Н1

Компанија "Телеком Србија" предложила је телевизији Н1, поводом новог саопштења тог медија, да би било најбоље, у духу добре пословне праксе, да снаге "одмере на тржишту", како то чине и остале озбиљне компаније у свету.

Телевизија Н1 саопштила је да компанија "Телеком Србија" није одговорила ни на једно од њихових питања која се тичу планираних аквизиција кабловских оператера, а "Телеком" узвраћа да Н1 није ни поставио ниједно питање, те да је Телеком само реаговао на нетачне информације које је пласирала та телевизија.

Телевизија Н1 наводи да важним сматра питање да ли ће, уколико "Телеком Србија" купи оператере који у понуди имају Н1, телевизија Н1 остати у понуди или ће доживети судбину Српске научне телевизије која је уклоњена из понуде "Телекома Србија". 

"‘Телеком Србија" саопштава да нису одговорили на питања телевизије Н1, јер им Н1 није поставио ниједно питање и додају да су били принуђени да реагују на нетачне информације које је пласирала та телевизија. 

"Телеком Србија" пита под којим то другим условима осим по тржишним може да се обави аквизиција на овакво конкурентном тржишту, као што је тржиште телекомуникација у Србији и додаје да њима то није познато, јер увек тржишно послују.

"С обзиром на то да се телевизија Н1 позива на незваничне информације о цени кабловских оператора, којима се на неозбиљан начин спекулише и обмањује јавност, замолили бисмо како телевизију Н1, тако и остале медије којима је ова тема интересантна, да истраже на који начин је телевизија Н1 дошла до закључка да корисник доминантног оператора на тржишту дистрибуције телевизијског садржаја, у овом случају СББ- а, иначе власника телевизије Н1, вреди и до седам пута више од корисника осталих оператора. С обзиром на то да је у току процес продаје СББ, телевизији Н1 неће бити тешко да утврди по којој цени се продају, односно на колико процењују вредност свог корисника, имајући у виду да то могу да питају свог власника", указује "Телеком".

Оцењују и да је непристојно да их телевизија која је у власништву њиховог највећег конкурента пита за детаље пословних планова.

"Као компанија која тежи да постане лидер у региону на тржишту телекомуникација, ‘Телеком Србија' поштује страх конкуренције од губитка корисника, али не разуме зашто у овом случају очигледно нелојална конкуренција има потребу да спекулише незваничним сазнањима и непровереним информацијама и на тај начин обмањује јавност", истиче се у саопштењу "Телекома".

Та компанија наводи и да више неће коментарисати нетачне и злонамерне наводе, већ ће све своје снаге усредсредити на јачање тржишне позиције и пружање најквалитетније услуге корисницима.

Поводом изјаве генералног директора "Телекома Србија" Предрага Ћулибрка да та компанија планира аквизиције неколико кабловских оператера, Н1 је јуче изнела тврдњу да је реч о новим могућностима за државну контролу медијског поља, а "Телеком Србија" одговорила да је свима јасно да је реч о пословном потезу и да су сви други коментари недобронамерни и нетачни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи