Акција добровољног давања крви у СНС-у

Српска напредна странка организовала је акцију добровољног давања крви у просторијама Градског одбора у Београду у којој је прикупљено 280 јединица крви.

Шеф Одборничке групе те странке у Скупштини града Александар Мирковић рекао је да се Градски одбор СНС-а већ неколико година традиционално одазива позиву Института за трансфузију крви и организује акције добровољног давања крви.

"На овај начин, чланови СНС-а показују да су поред политичког деловања отворени и за хуманитарни рад", рекао је Мирковић новинарима и захвалио Институту за трансфузију крви на сарадњи уз напомену да ће се СНС и убудуће одазивати његовим позивима.

Мирковић је казао да су претходних недеља у сличним акцијама општинских одбора СНС у Обреновцу, Лазаревцу, Младеновцу, Гроцкој, Барајеву, Сопоту и Сурчину прикупљене 184 јединице крви.

Ивана Родић из Института за трансфузију крви Србије истакла је важност организовања акција давања крви у летњим месецима, јер су, како каже, залихе крви мање него у другим периодима године. 

"Сваке године у септембру, уз велику хуманост чланова СНС-а, прикупимо значајне јединице крви, а ове године је акција била шира него претходних година пошто је било укључено и седам општинских одбора", рекла је Родићева.

Она је позвала све чланове СНС-а и све грађане Србије да се током целе године укључују у акције добровољног давања крви јер стабилне резерве крву у једној држави, како подсећа, зависе од сваког појединца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи