Шта руске туристе привлачи у Србију?

Руси су последњих година међу најбројним туристима у нашој земљи. Србија на том огромном тржишту може још много тога да учини и зато се за одлазак на оба сајма туризма у Москви, у марту и септембру, наша земља нарочито припрема. Домаћини су труд приметили, те су ове године Србији дали специјалну награду за сајамски наступ.

Туристи из Русије у Србији нарочито воле долину Дунава, бање, средњовековне манастире, а све више и Нови Сад, Суботицу, Фрушку гору.

"Руси уживају у спа и велнес третманима –  зато радо посећују бање. Воле и зимске спортове, па су им интересантне и ваше планине", наводи Људмила Блинкова из туристичке агенције "Веди".

Београд је, указује Оксана Минина из Авио центра Београд, све популарнији код руских туриста пре свега због добре атмосфере и љубазности домаћина.

"Наши туристи у Београду и Србији осећају наклоност коју ваши људи гаје према њима и то им јако прија", рекла је Оксана Минина.

На сајму у Москви, национална туристичка организација је представила нови каталог о руском културном, пре свега архитектонском наслеђу у Србији, који се допао домаћинима.

"Они желе да посете оно што су њихови преци урадили у Србији и то их додатно чини поносним а наша два народа још ближим него што су до сада били", истакла је директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.

Адут Републике Српске на сајму у Москви била је Јахорина.

"Поред Јахорине, скијања и других зимских спортова, ту су наши бањски центри. Имамо лидера у овој области, то је бања Врућица у Теслићу, али и друге наше бање", рекла је Дијана Ђуричић из Туристичке организације Републике Српске.

Када је реч о продору на велика тржишта, као што је руско, малим земљама је најпаметније да се удруже.

"У последње време нам се све више траже такозване балканске туре. Имамо туру пет земаља где су укључење Србија, Македонија, Албанија, Црна Гора и Босна и Херцеговина и туру три земље – Србија, БиХ и Црна Гора", навео је Крсто Ашкрабић из "Луна травела".

Жеља за путовањима је глобална страст. Сви воле некуда да отпутују, виде и доживе нешто ново. Наши туристички радници се труде да на сајмовима као што је московски мотивишу туристе да када пожеле некуда да отпутују, дођу баш у Србију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара