Стефановић: Безбедност у зони школа на највишем нивоу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истиче да је, уз интензиван рад и кроз различите превентивне акције, постигнуто да у близини школа нема настрадале деце и да возачи поштују ограничење брзине кретања.

Стефановић, који је присуствовао представи "Пажљивко", за прваке у ОШ "Иван Горан Ковачић" у Београду, истакао је да ће полиција и у наредном периоду наставити са интензивним радом, односно присуством и контролом брзине кретања и поштовања саобраћајних прописа у близини школа.

MУП ће, додао је, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја и школама наставити да едукује најмлађе како да буду што безбеднији и сигурнији у саобраћају.

Како је рекао, малишани кроз представу могу на креативан начин да чују шта је најважније што треба да знају из области безбедности у саобраћају.

"Кроз предмет Основи безбедности деце полицијски службеници научиће их шта могу да ураде да буду потпуно сигурни када се превозе као путници у аутомобилима, када су на улици, на путу од куће до школе, и у свим другим ситуацијама", рекао је Стефановић, а наводи се у саопштењу МУП-а.

Додао је да је задовољан позитивном реакцијом ђака.

"Задовољан сам што смо уз интензиван рад и кроз различите превентивне акције постигли да у близини наших школа нема настрадале деце и да возачи поштују ограничење брзине кретања", подвукао је министар.

Пожелевши првацима срећан полазак у школу, Стефановић им је рекао да је полиција ту због њих и да полицајцима увек могу да се обрате, јер су ту да се старају о њиховој безбедности и сигурности, да им буду прави пријатељи када год затреба.

Директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић указала је да је почетак школске године период када је повећан ризик од страдања деце у саобраћају у својству пешака.

Подсетила је и да деца у саобраћају највише страдају у својству путника.

Такође, подсетила је и родитеље да су превасходно они ти који би деци требало да буду промотери безбедног понашања у саобраћају и да обавезно безбедно превозе своју децу и користе све заштитне системе.

Ради превенције, Агенција сваком прваку поклања бесплатну књигу "Пажљивкова правила у саобраћају", а са МУП-ом наставља да обилази школе широм Србије са представом "Пажљивко".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво