Вулин: Војска за слободну Србију

Без снажне, организоване и задовољне војске, нема слободне и успешне Србије, поручио је у Нишу министар одбране Александар Вулин.

Вулин је са командатом Копнене Војске Србије генерал-потпуковником Милосавом Симовићем у нишкој касарни "Мија Станимировић" присуствовао обележавању Дана рода артиљерије и Дана мешовите артиљеријске бригаде и нагласио да су се кроз историју мењала оруђа, оружја, команданти и армије,, али се није променила "чежња српског народа да буде слободан".

Вулин је нагласио како "нема тог ко може да повуче границу између српске војске и српског народа, који су увек у бој ишли само с једном жељом - вратити се у слободну Србију" и подсетуио на историјске битке на Куманову, Церу, Колубари, Кајмакчалану.

"Србија је слободна и успешна зато што сте ви успешни, опремљени, обучени и изнад свега заклети њој", рекао је Вулин.

Командант Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Новица Петровић подсетио је на богату историју коју баштини јединица којом командује, нагласивши да данас, у миру, обучавају своје војнике, јединице, изводе вежбе, "стварајући нове генерације артиљераца који ће бити достојни славних предака", саопштило је Министарство одбране.

број коментара 0 пошаљи коментар