Скочиле цене станова – најскупљи у Београду, најјефтинији у Тутину

У првој половини ове године цене станова у новоградњи у Србији су просечно увећане 6,7 одсто у односу на друго полугодиште 2017, а узимајући у обзир промену курса евра у том периоду, цене су повећане за 7,7 процената, саопштио је Републички завод за статистику.

Посматрано у еврима, у структури трошкова највише је (22,1 одсто), повећана цена грађевинског земљишта, док је цена изградње остала практично непромењена, јер су ти трошкови увећани за симболичних 0,1 одсто.

У првој половини година најскупљи су били станови у Београду са просечном ценом квадрата од 241.325 динара, што представља повећање од 6,9 одсто у односу на друго полугодиште 2017, али је реално поскупљење у еврима 7,9 одсто.

Најјефтинији су станови у Тутину са просечном ценом квадрата од 51.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво