Студенти Машинског факултета најбољи на свету у трци бродова

Тим студената Машинског факултета у Београду освојио је прво место у трци бродова за превоз тешког терета и четврто место у надметању пловила за превоз лаког терета на међународном такмичењу "Хидроконтест 2018" у Француској.

Такмичење "Хидроконтест" (Hydroncontest) окупља студенте бродоградње из целог света, а циљ је истраживање и промоција енергетске ефикасности пловила. На овогодишњем такмичењу учествовало је 40 студентских тимова са водећих светских универзитета.

Студенти имају задатак да самостално пројектују и израде једно или два пловила са којима се надмећу против пловила других тимова у три трке: превоз тешког терета (200 килограма на 400 метара), превоз лаког терета (20 килограма на 600 метара) и трци издржљивости.

Сви учесници од организатора добијају електромотор снаге 1.200 вати, а које ће пловило бити најефикасније, зависи искључиво од знања, компетенција и вештина студената да испројектују и направе брод са најбољим хидродинамичким карактеристикама.

Овогодишњи тим Машинског факултета чинило је петнаесторо будућих инжењера бродоградње: Матија Василев, Игор Ђорђевић, Божидар Дулић, Немања Шурбатовић, Милица Стојановић, Марко Вег, Лука Градинац, Алекса Ковинић, Анђела Орловић, Филип Лакић, Ђорђе Бранковић, Александар Субић, Саша Стјепановић, Петар Караџић, Анђелка Лештанин и Стефан Зецевић.

Студенти Машинског факултета су, додаје се у саопштењу, прошле године први пут учествовали на такмичењу "Хидроконтест", када су постигли велики успех - друго место у трци превоза лаког терета, и треће место у трци превоза тешког терета.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 13. сеп 2018, 10:31) - Nenad [нерегистровани]

Fantastican uspeh

Svaka cast

(четвртак, 13. сеп 2018, 00:46) - anonymous [нерегистровани]

BRAVO

Svaka čast!!!!!!!!!!!