Продужен рок за пријаву потраживања туриста у агенцији С.А.Б.

Несуђени путници агенције С.А.Б, која је банкротирала на почетку лета, имају нови рок до четвртка, 13. септембра, да пријаве потраживања. Да подсетимо, агенција С.А.Б. је имала полису осигурања код осигуравајуће куће ДДОР Нови Сад.

Александар Сеничић, директор Јуте – Националне асоцијације туристичких агенција, рекао је за РТС да око 300 уговора о путовању није до сада достављено осигуравајућој кући.

"Добра намера осигуравача је да се сви они који су оштећени пријаве и из тог разлога је делимично продужен рок, с једне стране, а са друге стране један добар део пријава није у потпуности испунио сва очекивања, дакле није послао документацију која је комплетна", наводи Сеничић.

Такође, додаје, добра намера осигуравача је да и они добију продужени рок да би доставили валидну документацију.

Према његовим речима, још увек се не зна у ком ће проценту путници бити обештећени зато што се не зна коначан број оштећених путника.

"Очекујемо да то буде заиста највећи могући у овом тренутку. Тај податак ћемо имати непосредно пре започињања исплате обештећења. Она ће без одлагања кренути 14. септембра, наредног петка, а дан пре тога ћемо имати информацију шта то конкретно значи за сваког појединачног путника који се пријавио за обештећење", тврди Сеничић.

број коментара 0 пошаљи коментар