Успех ученика из Србије на Међународној олимпијади информатике

Тим Србије освојио је једну сребрну и три бронзане медаље на Међународној олимпијади из информатике која је одржана од 1. до 8. септембра у Јапану (Цукуба).

Ученик Математичке гимназије Павле Мартиновић освојио је сребрну медаљу, а бронза је припала Алекси Милисављевићу (Математичка гимназија), Тадији Шебезу (Гимназија "Ј. Ј. Змај", Нови САД) и Алекси Милојевићу (Математичка гимназија).

Лидери тима били су Никола Милисављевић и Иван Стошић.

На такмичењу је учествовало око 900 такмичара из 85 земаља.

Честитку ученицима упутила је Председница Владе Србије Ана Брнабић. "Честитам тиму који је представљао нашу земљу на престижном такмичењу у Цукуби. Павле Мартиновић, Алекса Милисављевић, Тадија Шебез и Алекса Милојевић, постигли су значајан успех и Србију представили у најбољем светлу", навела је премијерка.

Додала је да су они својим талентом, залагањем и резултатом учинили поносним све грађане Србије и да су најбољи пример како се знањем померају границе.

"Желим вам још много сличних успеха", поручила је премијерка.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво