Премијера спотова за добровољно служење војног рока

На реновираној кровној тераси београдског Дома Војске премијерно су приказани спотови у оквиру промоције добровољног служења војног рока "Направи искорак".

После више од две деценије, тераса Дома Војске Србије, некада реномирани и међу Београђанима веома популарни "биоскоп под ведрим небом", поново је отворена за јавност, а тим поводом програм су обогатили и филмови у црно белој техници Војнофилмског центра "Застава филм".

Пројекцијама су, како је саопштено, присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, представници Министарства, Војске Србије и редовни посетиоци културних догађања у београдском Дому Војске.

Истичући значај медијске промоције добровољног служења војног рока, Живковић је поздравио окупљене у име министра одбране Александра Вулина, наглашавајући да се у спотовима "Направи искорак" виде предности и вредности које стичу млади људи када дођу у Војску Србије.

После три месеца индивидуалне специјалистичке обуке они се упућују у јединице у којима савлађују више нивое обуке и извршавају задатке у склопу својих јединица. Може се рећи да то представља и одређену врсту социјализације младих људи, који кроз колективни дух и заједничке вредности искаљују своју личност и учвршћују је, рекао је Живковић.

Овом медијском кампањом позивамо младе људе да се пријаве за добровољно служење војног рока с оружјем и тако савладају нове изазове у стварању безбедније и боље Србије, нагласио је Живковић.

Начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић истакао је да је у реновирање Дома Војске од приземља до крова – његових галерија и депоа у коме је похрањено скоро 2.000 вредних и уникатних слика, просторија у којима је смештен Уметнички ансамбл "Станислав Бинички", па и некада веома омиљене кровне терасе и зидног сата израђеног 1936, последњих десетак година уложено више од 40 милиона динара.

Ова зграда, некадашњи Ратнички дом, остављена нам је у аманет од наших предака, славних ратника из Првог и Другог светског рата и у њој је и 1999. године, за време бомбардовања Србије био један од највећих Медија центара у којима су новинари из земље и света најбрже сазнавали чињенице о последицама агресије, казао је Бошковић.

Као омаж некадашњем биоскопу на отвореном, приказани су филмови Војнофилмског центра "Застава филм" у црно белој техници "Хигијенске навике војника" и "Маскирање", а госте су забављали чланови Камерног оркестра Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво