Бела Паланка, 29 миграната премештено у Босилеград

Из прихватног центра код Беле Паланке 29 миграната премештено је у центар у Босилеграду, у циљу рационалнијег приступа у смештају миграната и смањења трошкова, изјавио је комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Владимир Цуцић за Танјуг каже да премештање миграната не значи да је центар у Белој Паланци затворен.

Објаснио је да је у овом тренутку останак малог броја миграната у центру код Беле Паланке био "луксуз", због великих трошкова.

Наводи да је у току усељавање миграната у центар у Босилеграду, који има много боље услове и далеко квалитетнији смештај.

У том центру, који може да прими између 120 и 130 миграната, већ је било смештено њих између 40 и 50, каже Цуцић и наводи да су знатно смањени трошкови и измештањем мигрантата из центара у Прешеву, Врању и Бујановцу.

"То не значи да су ти центри затворени, већ да су у 'успореном ритму'. Ако буде потребно, све центре ћемо ставити у погон", рекао је Цуцић.

Према последњим подацима, у Србији је тренутно нешто више од 4.000 миграната, а Цуцић каже да је њих 3.600 смештено у прихватним центрима, док око 400 миграната није прихватило смештај у центрима, не жели да се евидентира, кратко бораве у Србији и не намеравају да траже азил.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи