Почела "Роштиљијада"

У Лесковцу је вечерас почела 29.Роштиљијада, једна од три најпосећеније туристичке манифестације у нашој земљи. Организатори очекују да ће престоницу роштиља наредних дана посетити неколико стотина хиљада гостију.

Лесковачки воз је кренуо. Уз ватромет, бубњаре, мажореткиње, трубаче. Већ првог дана атмосфера права фестивалска, а гости стигли са свих страна.

И мирисом и укусом маме ћевапи, пљескавице, уштипци и остале ђаконије од роштиља. Крај ужарених скара на 33 штанда дуж широке чаршије, мајстори неуморно пуне вагоне.

"Напорно је, али исплати се, мора. Цео крај живи за овај догађај", каже роштиљџија Мирослав Крстић.

Место више тражи се и у кафанама. Викенд је већ резервисан.

"Повећа се посао сигурно за једно 40 одсто можда, практично смо у ситуацији да немамо могућности да примимо све госте", истиче Драган Стаменковић из етно-ресторана "Грош".

И хотели ће бити пуни. Смештајни капацитетеи су све већи баш као и интересовање гостију.Т радиционално, највише их је из Бугарске, Грчке, Словеније. Први пут и из Румуније.

"Још пре пет-шест месеци су неки резервисали тако да стварно нема ниједан слободан лежај. Ми смо у међувремену и мало повећали капацитете", каже Срђан Стојановић, власник хотела "Бавка".

Лесковац се по "Роштиљијади" препознаје широм света. Најмање пола милиона људи уживаће наредних дана у специјалитетима и гостопримству.

"Већи број туриста, већи број ноћења као што смо причали малочас и, наравно, добит која је сигурно јако битна за град", указује Небојша Коцић, директор Туристичке организације Лесковац.

До недеље биће и традиционалних такмичења. Посебна атракција је припремање највеће пљескавице на свету. Све зачињено богатим културно-забавним програмом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво