Поповић: Пуна подршка увођењу војног рока

Министар за иновације и технолошки развој и председник Српске народне партије Ненад Поповић рекао је да у потпуности подржава идеју о поновном увођењу обавезног војног рока, који је најавио председник Републике Србије.

Јачање војне моћи Србије је гарант очувања стабилности у региону и заштите интереса српске државе и народа, сматра Поповић.

Према његовим речима, начињена је велика грешка када је, 2010. године, служење војног рока укинуто од стране заговорника уласка Србије у НАТО пакт.

"Тада сам као народни посланик био категорички против доношења такве одлуке", подсећа министар.

Поповић сматра да Србија, као војно неутрална држава, мора на сваки могући начин да јача своју војну моћ.

"Поред куповине наоружања и све снажније војне сарадње са Русијом, морамо имати војно обучено становништво и што ширу војну резерву, како бисмо сачували нашу државну независност, националне интересе у региону и војну неутралност", наводи Поповић.

"Историја Србије је показала да је војно обучено становиштво имало кључну улогу у одбрани наше земље и очувању њене слободе", каже Поповић и закључује да су војна обука и јачање патриотских осећања и љубави према отаџбини код младих људи, услов слободне и снажне Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво