Срби из Вргинмоста добили обећани трактор

Србима из хрватске општине Вргинмост је дониран трактор са пратећом механизацијом, чиме је испуњено обећање које им је председник Србије Алексадар Вучић дао приликом посете тој општини.

Трактор марке "Белорус" свечано је у Шиду уручила Индустрија меса "Срем Шид", у присуству министра пољопривреде Бранислава Недимовића.

Министар је подсетио да је додели трактора претходила посета српског председника општини Вргинмост у фебруару, где је разговарао са српским становништом и упознао се са њиховим проблемима.

Недимовић је најавио да ће Срби у тој општини у Хрватској следећег месеца добити још једно возило за комуналне сврхе.

"Ово је доказ да где год да Срби живе - на Косову, у Хрватској, увек је исти однос - помоћ и подршка", нагласио је Недимовић.

Захвалио је привредницима - власницима фирми "Агро папук" Браниславу Богатићу и "Ђурђевић" Миленку Ђурђевићу, који су власници Индустрије меса "Срем Шид", што су донирали и помогли нашим људима у Вргинмосту.

Богатић је изјавио да је за њега данас велика част што је угостио људе из Вргинмоста и што је донирањем трактора испунио председниково обећање.

Он је подсетио да је председник пре десетак дана посетио индустрију меса "Срем Шид", која је једна од најуспешнијих компанија захваљујући добрим економским односима са Турском, где Србија данас извози 5.000 тона говедине.

Ђурђевић је изразио задовољство што је пружио помоћ делу Срба у Вргинмосту и поручио да ће им увек бити на располагању.

Трактор је примио начелник општине Вргинмост Милан Врга, који је захвалио председнику Србије и донаторима на новом трактору који ће, како је рекао, општини пуно значити.

"Трактор ће нам олакшати живот, бар у неком делу", нагласио је Врга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи