Наставља се изградња Центра за матичне ћелије у Крагујевцу

Изградња Центара изврсности, међу којима и Центра за матичне ћелије у Крагујевцу, после дужег застоја биће настављена, договорили су се министар просвете Младен Шарчевић, градоначелник Крагујевца Радомир Николић и вршилац дужности ректора Ненад Филиповић.

Прецизиран је анекс уговора који предвиђа прелазак са гаса на даљинско грејање. Истраживачки центри у Крагујевцу, за чију изградњу и опремање је држава обезбедила 14 милиона евра, требало би да буду завршени наредне године.

Министар Шарчевић за октобар је најавио и уручење 210 кључева за станове за младе истраживаче, 70 одсто станова добиће истраживачи из Крагујевца и околине, а 30 одсто предавачи из света.

"Првог септембра почеће и изградња новог дела Студентског дома са 138 места за које је држава издвојила 1,3 милиона. Крагујевац ће имати 770 лежајева у Студентском дому, што ће тек донекле задовољити потребе студената", нагласио је министар Шарчевић.

Крагујевац ће добити и Научно-технолошки парк, који ће, према речима Радомира Николића, бити од великог значаја за целу Шумадију.

"У Крагујевац долазе озбиљни инвеститори из света не због јефтине радне снаге већ због одличних услова и стручних и образованих кадрова, у које Крагујевац као универзитетски центар деценијама стратешки улаже", рекао је Николић.

Министар просвете Младен Шарчевић најпре се састао са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем и вршиоцем дужности ректора Ненадом Филиповићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара