Ускоро рушење нелегалних објеката у националним парковима

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре огласило је тендер за прикупљање понуда за рушење нелегално изграђених објеката у националним парковима и културно-историјским целинама на територији Србије.

За услугу рушења објеката, по решењима републичких инспектора на локацијама националних и природних паркова као и у оквиру културно-историјских целина широм Србије, обезбеђено је 33,5 милиона динара. 

У документацији објављеној на Порталу јавних набавки, наводи се да су неки од могућих радова рушење објеката, плоча, путева, надстрешница, демонтажа челичних конструкција, одвоз шута на депонију као и исељавање. 

Предузеће које добије посао уклањаће објекте на територијама Парка природе Стара планина, Голија, Власина као и у Националном парку Копаоник, Ђердап и Тара. 

Такође, фирма која буде ангажована рушиће објекте на простору културно-историјске целине Стара чаршија у Новом Пазару, у Овчарско-кабларској клисури, у оквиру Специјалног резервата природе Увац, али и на локацијама просторно културних историјских целина у Београду у Кнез Михаиловој улици, на подручју око Доситејевог лицеја, затим на Топчидер у Београду, Ваљеву...

Процењена вредност набавке износи (27.916.666,67 динара без обрачунатог ПДВ-а) односно, 33. 500.000 динара, а рок заинтересованим понуђачима за достављање понуда је 20. септембар ове године. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво