Ђурић: Две деценије од нестанка новинара Славуја и Пераница

Поводом сутрашње 20. годишњице од отмице новинара "Радио Приштине" Ђура Славуја и Ранка Перанића, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић апелује на правосуђе и међународне организације на КиМ да не затварају очи пред срамним страницама историје.

Марко Ђурић сматра да међународно правосуђе на Косову и Метохији није успело да за све ове године пронађе одговорне за овај злочин или макар расветли судбину двојице српских новинара.

"Отворене ране нечињења и неправде вребају из прошлости и велика су препрека трајном миру и успостављању међунационалног поверења на Косову и Метохији, и зато смо сви заједно дужни да из године у годину, без одустајања и једнако гласно, наставимо да инсистирамо на истини и правди", истиче Ђурић.

Чињеница, како каже, да екстремисти сваке године ломе спомен-плочу коју колеге новинари постављају на месту њихове отмице сведочи да идеологија зла и даље живи на Косову и Метохији и да је тамошње друштво далеко од стварања културе поштовања за невине жртве.

"Апелујемо на правосуђе привремених институција самоуправе у Приштини и на међународне организације на Косову и Метохији да не затварају очи пред срамним страницама историје, и да у име човечности и будућности овај и многе друге нерасветљене случајеве отмица и убистава грађана престану да занемарују и заташкавају, јер ми свакако нећемо никада заборавити ни Ђура ни Ранка", поручио је Ђурић у писаној изјави достављеној медијима.

Ђуро Славуј и Ранко Перанић нестали су током обављања новинарског задатка у околини Ораховца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво